Damardan Glutatyon Nedir?

Damardan Glutatyon Nedir?

Bağışıklık Dostu Glutatyon

Günümüzde glutatyon uygulamasının adını sıkça duymakta ve birçok hastalığın tedavisinde çokça tercih edilmekte olan bir uygulama çeşitidir.. Glutatyon genellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan bir yöntem olmakla birlikte son dönemde estetik rağbetin artması nedeni ile güzellik ve estetik amacıyla da tercih edilmeye başlanmıştır.

Glutatyon; vücudumuzdaki sağlıklı hücrelerin çalışmasında olumsuz rol oynayan serbest radikallerin etkilerini ortadan kaldırılmak için kullanılır iken aynı zamanda yaşlanmayı geciktirici bir özelliği de vardır. Glutatyonun hazırlanışında bakımından birçok aminoasit bulunmaktadır. Bu maddeler ise sistein, glutamik asit ve glisindir. Bu bileşenler sayesinde kişinin kullandığı ilaçların vücuttan atılması daha kolay bir hal almaktadır. Damardan uygulama glutatyon işlemi kişiler tarafından en çok tercih edilen ve etkili bir uygulama çeşididir.

Glutatyon tedavisi uygulama noktasında bir doktor veya hemşire kontrolünde yapılır. Ağız yolu ile takviye yapılan tablet, glutatyon serum yöntemi veya nebülizör solunum yöntemi ile damardan verilebilir. Doktorun kişiden kişiye değişerek herkese göre uygun gördüğü miktarda glutatyon takviyesi verilir. Bu miktar kişide bulunan hastalık veya hastalıkları bakımından değişiklik göstermektedir. Çoğunlukla 4 - 6 seans uygulanmakta ve haftada 1 kez olmak kaydıyla damar yolu ile ortalama 10 ya da 15 dakika kadar kısa zaman içerisinde tamamlanmaktadır.

2. uygulamanın sonunda etkisini belli etmeye başlayan glutatyon tedavisi, kişilerin sağlığının artmasında önemli rol almaktadır. Glutatyon istenildiği zaman tekrarlanan bir tedavi yöntemi olmakla birlikte hayata sağlıkla devam edebilmek, yaşanılacak olan hastalıkları minimuma indirmek ve yaşlanmanın etkilerinin uzatmak ve vücutta bulunan bağışıklığı arttırmasını sağlamak amacıyla tercih edilmektedir. Glutatyon uygulamasının son yıllarda yapılan araştırmalara göre sağlığı korumada ve vücudun kendini yenilemesinde büyük pay sahibi olmaktadır. Bununla birlikte yılların geçmesi ile vücudun glutatyon üretimi git gide azalmaktadır. Buna bağlı olarak da bağışıklığın düştüğü görülmektedir. Glutatyon vücudumuzda azaldığında vücut; serbest radikallere karşı kendini koruyamaz ve bir savunma mekanizması gerçekleştiremez ve zararlı maddelerin vücut üzerinde olumsuz etkileri oluşmaya başlar. İşte tam da bu noktada glutatyon uygulamasının faydalarına rastlamaktayız. Glutatyon uygulamasının saymakla bitmeyen birçok faydası bulunmaktadır. Bağışıklıktan, cilt problemlerine, kas ve iskelet gücünden karaciğerin yenilenmesine kadar çokça tedaviye yanıt verdiği görülmektedir. Vücuttaki glutatyon seviyesi çoğunlukla yetersiz beslenme, çevresel etkilerin sebep olduğu toksinler ve strese bağlı bir yaşam gibi çeşitli etkenler tarafından azalabilmektedir. Glutatyon, sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürdürmek isteyen herkes için geçerli olan bir iyileştirme ve canlandırma yöntemidir.

Glutatyonun Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Glutatyon uygulaması sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyen her kişi için son derece etkili özellikleri olan bir iyileştirme yöntemi olmaktadır. Böylelikle birçok hastalığın iyileşme süreci glutatyon sayesinde daha hızlı ve daha sağlıklı ilerlemektedir.

Glutatyonun faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Kalp hastalıkları
  • Hepatit
  • Karaciğer hastalıkları
  • Diyabet
  • Artrit
  • Parkinson
  • Damar tıkanıklığı
  • Kolit
  • Yüksek kolesterol
  • Katarakt
  • Lyme hastalığı
  • Alzheimer
  • Multiple Skleroza
  • Fibromyalji