Dolgu Uygulamaları

Dolgu Uygulamaları

Yenilenmenin En Doğru Adresi

Dolgu uygulamaları, estetik uygulamaların başında gelen ve en çok kullanılan yöntemlerden biri olmaktadır. Hyalüronik asit dolgu uygulamalarında en çok başvurulan dolgu maddesidir. Yaşlanmaya bağlı olarak ciltte kolajen ve elastin doku oranlarında azalmalar meydana gelir. Dolgu uygulamaları ile azalmakta olan bu bileşenler hyaluronik asit dolgu maddesi ve küçük iğneler yardımı ile cilt altında mevcut olan uygulama gerektiren alanlara enjekte edilir. Böylelikle hyaluronik asit cildin su tutma kapasitesini arttırarak yoğunluk sağlar ve cilde canlı bir görünüm kazandırır.

Estetik amaçla uygulanan dolgu uygulamaları; ağız kenarlarındaki çizgilere, burun kenarlarındaki kırışıklıklara, elmacık kemiğinin bulunduğu alana ve alındaki beliren çizgilere sıklıkla uygulanmaktadır. Aynı zamanda kemerli olan burunların düzeltilmesinde ya da burun ucunu kaldırmak için de dolgu uygulamalarından faydalanılmaktadır.

Dolgu uygulamaları kısa süren ve ağrılı olmayan bir estetik işlemdir. İşlem öncesi uygulama yapılacak olan belirlenen alanlara anestezik özellikli kremler sürülür. Dolgu uygulaması kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Her kişinin sahip olduğu cilt yapısı ve genetik özellikler farklılıklar gösterdiği için her uygulama farklılık taşır. Yaklaşık 15 ile 30 dakika arası süren dolgu uygulamalarından hemen sonra kişi, günlük hayatına devam edebilmektedir. Uygulama sonrasında işlem yapılan bölgede herhangi bir ağrı hissedilmez fakat hafif düzeyde şişlik ve kızarmalar oluşabilmektedir. Bu etkiler geçici olup 1-2 gün içerisinde kendiliğinden ortadan kalmaktadır.

Dolgu işlemleri, gerekli görülen durumlarda tekrarlanabilmektedir. Özellikle belli periyodik aralıklar ile yapılması estetik açıdan olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Uygulanmış olan dolgu alanına, seans esnasında kullanılan malzemelerin kalitesine ve içinde bulunan maddelerine göre etkileri 6-18 ay olarak değişkenlik göstermektedir.

Hyalüronik Asit

Hyaluronik asit, su tutma özelliği olan ve ciltte doğal olarak bulunmaktadır. Cildi pürüzsüz ve esnek tutmaya yardımcı olur iken dokuların tamir edilmesi ve cildin elastikiyetinin korunmasında da etkili olmaktadır. Bu özelliği sayesinde cildin yaşlanmasını önleyerek daha dinç görünmesini sağlamaktadır. Hyaluronik asit, cildin nemliliğini korumasına yardımcı olan bir maddedir. Bu nemlendirici özelliğinden dolayı cilde canlılık kazandırır.

Dolgu Yaptırdıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dolgu uygulamaları sonrasında sürecin daha sağlıklı geçirilmesi için uygulanması estetik ve sağlık açısından gerekli birtakım başlıklar vardır:

  • Dolgu uygulamaları tamamlandıktan sonra kişiler gündelik yaşamına kısa süre içerisinde dönebilmektedir.
  • Dolgu uygulamaları sonrasında üç gün boyunca yoğun fiziksel aktiviteden kaçınılması gerekir.
  • Dolgu maddesi uygulaması yaklaşık 20 dakika ile 30 dakika gibi kısa süreli bir işlemdir, uygulandığı yerde hafif kızarıklık ve çok az miktarda morarma görülebilir olmakla birlikte bu durum geçici olmaktadır.
  • Çok sıcak ya da soğuk ortamlardan kaçınılmalıdır.
  • Uygulama yapıldığı gün cilt bakım ürünleri veya kozmetik ürünler kullanılmalıdır.
  • Yan etki olarak kızarıklık, şişlik, morluk vb. görülebilmektedir ancak uygulama öncesi anestezik krem ile uyuşturulduğundan dolayı acı veya ağrı hissedilmemektedir.
  • Uygulama sonrası ilk 24 saat içinde yüz ovuşturulmamalı, yüze masaj yapılmamalıdır.
  • Yoğun güneşe maruz kalınmasından kaçınılmalıdır.