Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

Yazın keyfini deniz, kum, güneşle çıkartırken doğal yollarla bronzlaşmak, daha çekici ve güzel olmak hepimiz için mutluluk sebebi. Peki güneş ışınlarının zararlı etkilerine maruz kalan cildimizde sizce neler oluyor? Yeterince koruyamadığımız bronzlaşan cildimiz nemini kaybederek kuruyor ve zamanla hasar görüyor. Bronzluğumuz yavaş yavaş geçtikçe gün yüzüne çıkan güneş lekeleri hepimizin kabusu oluyor.

Yaz sonu en çok dert yandığımız cilt sorunlarından biri elbette lekeler oluyor.

Güneş Lekeleri Neden Oluşur?

Yüksek düzeyde ultraviyole ışınına maruz kalan cildimiz, kendi koruma mekanizmasıyla melanin pigmentini salgılar. Salgılanan melaninle cilt bronzlaşır, eşit şekilde dağılmayan pigment belirli bölgelerde yoğunlaştığında ise lekeler oluşur. Bu noktada güneş koruyucu kremlerini sık sık yenilememiz gerektiğini ve 12-15.00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınmamızla ilgili uyarıları artık hepimiz biliyoruz. Bunun yanında şapka kullanımı, gölgede ya da şemsiye altında vakit geçirme de yapılan diğer uyarılar arasında. Ama bunların yanında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. Cilt sağlığını önemseyen herkesin özellikle güneş lekelerine sahip olan kişilerin tatil öncesi muayene olmaları ve cilt bakımlarını yaptırmaları, güneşten korunma konusunda daha hassas davranmaları önemli. Yine tatil sonunda da lekeler derinleşmeden önlem almak herkes için kurtarıcı bir çözüm. Lekelerin tedavisinde lekeler ne kadar yeniyse, tedavide o kadar iyi sonuç alınır. Kalıcı sonuçlar için yaz-kış koruyucu krem kullanımı ise dikkat edilmesi gereken bir diğer konudur.

Güneş Lekelerini Gidermenin Yolları

Güneş ışınlarından etkilenen ciltlerde yaşlanma, kuruluk, kırışıklıklar ve cilt tonu eşitsizlikleri ortaya çıkar. Bu sorunların uzman bir dermatolog tarafından değerlendirilmesi önemlidir. Leke açıcı kremlerin yanı sıra hastaların cilt tipi ve yapısına uygun farklı uygulamalar önerilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta bazı uygulamaların sadece kış aylarında yapılıyor olmasıdır. Bu sebeple yaz sonu muayeneleriyle lekeler için yapılacak diğer uygulamalarla lekeler derinleşmeden tedavilere başlanabilinir. Cildin ihtiyacı olanı en doğru zamanda eksiksiz vermek ciltte kalıcı çözümlere yardımcı olur.

Mezoterapi gibi uygulamalarda hyalüronik asit, vitamin ve mineraller gibi leke açıcı ve antioksidan etkili maddeler, deri altına enjeksiyonla verilir ve cildin ihtiyacı olan nem ve içerik sağlanır. Yine hastanın kanıyla hazırlanan trombositten zengin plazma kısmın hastaya enjeksiyonla verildiği bir diğer uygulama olan PRP tedavisi ile cilt yenilenir ve canlanır.

Ciltteki koyu renkli lekelerin tedavisi için kullanılan bir diğer uygulama ise kimyasal peelingtir. Cildin kendi tonuna kavuşması, kırışıklarının azalması ve pürüzsüz olması bu işlemle mümkün. Leke tedavisinde sık kullanılan bir diğer uygulama da lazer uygulamasıdır. Fraksiyonel lazer uygulamaları sonucunda başarılı ve etkin sonuçlar alınır.

Bronz bir cilt hayalinin sonunda güneş lekeleri ile mutsuzluk istemiyorsanız, doğru ve düzenli cilt bakımlarını ihmal etmemeniz önemli. Bunun yanında cildinizin ihtiyaçlarını bilmek ve buna uygun önlemler alarak doğru ürünleri kullanmak cildiniz için yapacağınız en büyük yatırımlardan birisi. Çünkü biliyorsunuz en değerli giysiniz cildiniz!