Her Yaşta Güzel Ve Doğal Dudaklar

Her Yaşta Güzel Ve Doğal Dudaklar

Dudak Dolgusu Estetiği ile Doğal Görünümlü Dudaklar

Estetik uygulamalara olan ilgi son yıllarda oldukça fazla oranda artış göstermektedir. Dış görünüşünden hoşnut kalmayan ve estetik bir görünümde bulunmak isteyenler için estetik uygulamalarına gerek duyulmaktadır. Bu sebeple de yüzümüzün en dikkat çekici bölgelerinden biri olan dudaklar da estetik uygulamalar arasında sıkça tercih edilmektedir.

Dudak dolgusu, dudağın sahip olduğu boyutun artırılması ve dudak kontörünün daha belirgin hale getirilmesi için uygulanan bir estetik uygulama olmaktadır. Dolgu işlemi esnasında kullanılmakta olan birçok dolgu maddeleri var olmuş olsa da içlerinde en çok kullanılan hyaluronik asit denilen bir malzemeden oluşmaktadır. Hyaluronik asit ise dudağa doğal görünüm kazandıran dolgu maddesidir.

Dudak dolgusunda kullanılan dolgu çeşidi ve dolgunun dozu kişiden kişiye göre değişmektedir. Kişinin dudak durumuna göre bazen 1 ölçü yeterli olurken, bazı kişilerde ise daha fazla miktarda olabilmektedir. Dudak dolgusu estetik uygulamasında; uygulamayı sağlayacak olan hekimin uzmanlığına, dolgunun türü ve miktarı ve kullanılan dolgunun kalitesine kadar birçok etkende farklılık görülebilmektedir.

Dudak Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Dudak dolgusu özenli ve uzman kişilerce yapılması gereken bir estetik işlemdir. Doktorun görüşleri sonrasında uygulamanın yapılacak olan kişinin görüşleri ile birlikte işlemin hangi alana ne kadar uygulanacağı karar verilir. Dolgu işlemi öncesi dudağa lokal anestezik krem sürülerek dudağın uyuşması sağlanmaktadır. Bunun sebebi kişinin dudak dolgusu işlemi sırasında ağrı veya acı hissetmemesini sağlamaktır. İşlem esnasında ucu ince bir iğne kullanılarak, dudak bölgesindeki deri altına enjekte edilir. Dudak dolgusu estetiğinde dermal dolgular kullanılmaktadır. Dudak dolgusu estetik işlemi cerrahi bir operasyon olmadığı için ortalama 15 dakika kadar kısa bir zamanda uygulanmaktadır. Bu konuda kişi ne kadar dudaklarında dolgun bir görüntüye olmasını istiyor ise aynı oranda dolgu malzemeleri kullanılır. Dolgunun miktarının belirlenmesi özellikle bu seçenek doğrultusunda belirlenir. İşlem esnasında uygulana dolgunun durumuna göre az veya çok olmasına karşın aynı oranda dolgun dudaklar elde edilmektedir.

Dudak dolgusu işleminin ardından genellikle işlemin yapıldığı alanda şişlik, kanama veya morarma gibi yan etkiler gözlenmemektedir. Kısa bir zaman içerisinde yapılan bu estetik işlem sonrası kişi gündelik hayatına kısa sürede geri dönebilmektedir. Dudak dolgusu işleminin estetik açıdan birçok avantajı bulunmaktadır. Yapılan dudak dolgusunun içeriği hyaluronik asit içerikli dolgu malzemesi ile oluşturulduğundan dolayı istenilen görünümüne ulaşılamaz ya da herhangi bir memnuniyetsizlik söz konusu olur ise dolgunluk oranı geçici olmaktadır. Özetle işlem sonrasında dudakların yeni görüntüsünden memnun kalınmadığı zaman dolgu eritilebilmekte ve dudaklar eski görünümüne geri döndürülebilmektedir. Dolgu işlemi yapıldıktan kısa bir süre sonra dudaklara enjekte edilen dolgu malzemesinin etkisi ile dudak görünümündeki büyüme hemen görülebilir. Dudak dolgusu uygulandıktan sonra doktorun tavsiyelerine uymak son derece önemlidir. Doktor tarafından belirlenenlere uymak dudak dolgusu estetiğinin daha estetik bir şekilde görünmesine ve sağlıklı sonuçlar alınmasına sebep olmaktadır.