Prp Kendi Kanından Gelen Sağlık

Prp Kendi Kanından Gelen Sağlık

Kişinin kendi kanından elde edilen PRP (Platelet Rich Plasma), birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. PRP ile hastanın vücudundan az miktarda kan alınarak, kanın özel bir işlem ile ayrıştırılarak, vücuda enjeksiyon yolu ile geri verilmesi sağlanmaktadır. Vücutta bulunan kanın pıhtılaşmasını sağlayan plateletler, sahip oldukları büyüme faktörlerinin etkisiyle yaraların iyileşmesinde önemli bir etkene sahiptir.

PRP tedavisi ile kişinin kendi kanıyla mevcut hastalıkları iyileştirmek ve cildi gençleştirmek mümkün bir hale gelmektedir. PRP; bilhassa saç dökülmesi, cilt gençleştirme, ağrıların tedavisinde ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Cilde yeni ve genç bir görünüm sağlayan PRP (Platelet Rich Plasma) ile vücutta yüz, boyun, dekolte bölgesi gibi alanlarda aynı zamanda el ve kollarda, saç dökülmesi gibi durumlarda, iyileşmeyen yara ve çatlakların tedavisinde son derece olumlu ve yenileyici çözümler sunulmaktadır.

PRP ile İyileşen Hastalıkların Sayısı Artıyor!

Antiaging etkisinin oldukça yoğun olduğu PRP tedavisi, plateletlerin sahip olmuş olduğu büyüme faktörleri sayesinde, deride bulunan kolajen ve elastik yapıyı arttırmaktadır. PRP ortalama 2 ya da 4 hafta gibi periyodik aralıklar ile yapılan 3-4 seans süren bir uygulama olmaktadır. PRP uygulaması tamamlandıktan sonra yılda 1 veya 2 kez kişinin ihtiyaçlarına göre işlem tekrar edilebilmektedir. PRP yöntemi sayesinde doğal bir gençleşme sağlanmaktadır. PRP (Platelet Rich Plasma) sonrasında cildin elastikiyetinde artışlar sağlandığı görülmektedir. PRP’nin fayda sağladığı hastalıkları birkaç başlık altında toplayabiliriz:

  • Kireçlenmeyi iyileştirici etkisi vardır.
  • Omuz ağrılarındı gidermede faydalı sonuçlar sağlar.
  • Cildi yeniler.
  • Deriye esneklik ve parlaklık kazandırır.
  • Saç dökülmesini ortadan kaldırma etkilidir.
  • Kırışıklıkları azaltır.
  • Yara, çatlak ve deri hastalıklarında yenilenme sağlar.
  • Vücuttaki kronik ağrılar için kullanılır.
  • Diz, omuz gibi bölgelerdeki bağ yaralanmalarının iyileşmesini sağlar.

Plateletler Sayesinde Cildiniz Yenilensin!

Platelet adı verilen hücrelerin başrolü oynadığı PRP (Platelet Rich Plasma) tedavisi, birçok kullanım alanına sahiptir. PRP (Platelet Rich Plasma), son yıllarda özellikle diyabet ve varise bağlı iyileşmeyen bacak rahatsızlıklarında ve çeşitli tendon yaralanmaları gibi durumlarda, diş implantlarının sonrasında var olan yaralanmaların iyileşme sürecini hızlandırmak için son derece etkili bir yöntem olmaktadır.

PRP (Platelet Rich Plasma), alanında etkin ve uzman bir doktorlar tarafından uygulanması gereken bir tedavi yöntemidir. Kişiden alınan kan, steril koşullarda özel bir işlemden geçirilerek, kanın içerisinde bulunan maddelerin ayrıştırılması ile enjeksiyon tekniği yardımı ile belirlenen alanlara uygulanır. PRP (Platelet Rich Plasma), aynı zamanda ilerleyen yaş ve çevresel faktörlerin de etkisi ile yaşlanma süreciyle beraber gelen birçok olumsuz değişimin etkilerini hafifletmede de son derece etkili bir tedavi biçimidir. Derinin sahip olduğu elastikiyeti daha da artırmayı amaçlayan ve böylece ciltteki kırışıklıkları ve derideki sarkma görüntülerini onarmayı hedeflemektedir. PRP bütün bunlar ile birlikte saç tedavisinde de başarılı sonuçlar vermektedir. Özellikle saç dökülmesinde oldukça etkin sonuçlar alındığı görülmektedir.