Yaşlanmayı Geciktiren Anti-aging Uygulamaları

Yaşlanmayı Geciktiren Anti-aging Uygulamaları

Yaşlanma Karşıtı Anti-Aging!

Anti-aging, kelime anlamı itibariyle yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve cildin görünümünü daha canlandırıcı hale getiren yöntemlere denmektedir. Anti-aging ile cildin yenilenmesi ve yaşlanmanın getirdiği hastalıkların önüne geçilmesini hedef almaktadır. Çevresel faktörler ve yaşam koşullarına bağlı olumsuz durumlardan etkilenen cilt, yaşlanma belirtilerinin en fazla görüldüğü organımızdır. Anti-aging ile hücrelerin enerjisi arttırılmakta ve kozmetik bakımla desteklenen uygulamalar ile cildin yaşlanma süreci yavaşlatılmaktadır.

Anti-aging uygulamaları birçok açıdan avantajlıdır. Ameliyat kesilerinin olmadığı dikişsiz işlemlerdir. Dolayısıyla iz bırakmazlar. Anti-aging uygulamaları sonrasında sosyal hayatınıza kısa süre içerisinde geri dönebilirsiniz. Son yıllarda tercih edilme oranlarında büyük bir artış görülen anti-aging yöntemler etkili gençleşme yöntemleri olmaktadır. Belli aralıklar ile tekrarlanması gereken kalıcılık süreleri uzun süre olan estetik işlemlerdir. Anti-aging uygulamaları nünün yanı sıra pek çok ameliyat gerektiren estetik operasyonlara göre fiyatı uygun olan işlemlerdir.

Anti-Aging Uygulamaları Nelerdir?

Anti-aging uygulamaları için cildi pürüzsüzleştiren ve sıkılaştıran, kırışıklıkların görünümü azaltmaya yönelik uygulamalar denilebilir. Ameliyatın gerek görülmediği durumlarda ameliyatsız cilt gençleştirme uygulamaları ile özellikle dekolte bölgenizde ve ellerinizde görülebilecek yaş alma belirtilerini iyileştirmede etkin sonuçlar alınmaktadır. Anti-aging uygulamalarını birkaç başlık altında toplayabiliriz:

Dolgu uygulamaları: Yaşlanma sürecine bağlı olarak ciltte oluşmaya başlayan doku kaybının ortadan kaldırılmasında dolgu işlemleri, etkili ve son derece yoğun oranda tercih edilen anti-aging uygulamaları arasındadır. Dolgu uygulamaları sayesinde ciltte meydana gelen sarkmalara ve doku kayıplarına müdahale edilebilmektedir. Günümüzde en çok hyalüronik asit içerikli dolgular tercih edilse de dermal dolgular da kullanılmaktadır. Yaşın ilerlemesi ile birlikte cildin altında bulunan yağ tabakası ve cildin elastik yapısında azalmalar sonucunda kırışıklıklar ve sarkmalar oluşur. Cilt altına enjekte edilen dolgu maddeleri sayesinde kırışıklıklar düzeltilmektedir. Dolgu uygulamaları sayesinde aynı zamanda yüze hacim vererek sarkmalar da giderilmektedir.

Botoks: Yaşlanma karşıtı en etkin uygulamalardan biri de botoks olmaktadır. Uygulandığı bölgede cildin kırışmasını ve var olan kırışıklıkların, ince çizgilerin derinleşmesinin engellenmesine yardımcı olmaktadır.

Lazer: Ameliyatsız cilt iyileştirmede cihazlı uygulamalar çokça tercih edilmektedir. Lazer uygulamaları ile ciltteki ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünün iyileştirilmesi, yüzde cildin elastikiyetinin arttırılması ve ciltteki lekelerin iyileştirildiği görülmektedir. Lazer uygulamaları ile ciltteki kolajen üretimi arttırılmakta olup sağlıklı cilt yapısı hızlandırılmaktadır.

Mezolifting: Ciltte oluşan lekelerin giderilmesinde, güneşin zararlı etkilerinin görüldüğü durumlarda ve bakımsız ciltlerde, çevresel faktörlerden etkilenerek canlı görünümünü kaybedilmesi durumlarında uygulanmaktadır. İçeriğinde cildin yapı taşları olan hyaluronik asit, kolajen, vitaminler, aminoasitler, mineraller gibi maddeleri içeren mezolifting uygulaması yüz bölgesine cilt altına enjekte edilerek uygulanmaktadır.

PRP (Platelet Rich Plasma): PRP; kişinin kanındaki büyüme faktörlerinden oluşan zengin plazmanın enjekte edildiği bölgede doku yenileme yöntemine verilen isimdir. Yani kelime anlamı ile bakıldığında hücresel yenileme işlemi anlamına gelmektedir. Bilhassa yüz, boyun, dekolte, el üzeri, cilt kırışıklıkları, akne ve yara izlerinde, cilt lekelenmelerinde başarılı sonuçlar alınan bir anti-aging uygulaması olmaktadır.